top of page

Foghiányom van

 

 

Nagyon sokan gondolják úgy, hogy a hiányzó fogaknak nincsenek káros hatásaik a szervezetre nézve, pusztán csak esztétikai jelentőséggel bírnak. Ebből kifolyólag a hátsó fogak pótlásáról kevesen gondoskodnak, pedig a foghiány akár komoly egészségügyi problémákat is okozhat. A napjainkban alkalmazott fogpótlási megoldások mind fájdalommentesek és esztétikusak, valamint hosszú évekre megoldást nyújtanak a problémára. 

Mi történik, ha nincs pótolva a hiányzó, kiesett fog?

 

  • az ép fogak elmozdulnak helyükről, a hiány irányába bedőlnek, meghosszabbodnak és stabilitásuk is csökken így hosszú távon ezeket is elveszíthetjük

  • a fogínyproblémák merülnek fel

  • a rágófunkció csökken, ami kihatással van az egész emésztőrendszerre

  • az állkapocs kevesebb terhelődést kap, ezáltal csontja elvékonyodik, jelentős mértékben gyengül.

  • az állkapocsízület károsodik, sokszor visszafordíthatatlanul, ami csillapíthatatlan fájdalommal járhat

 

Hogy kerülhető ez el ?

 

Pótoltassa hiányzó fogát!

Többféle fogyhiány létezik, amik a hiányzó fogak számának, elhelyeztedésének függvényében más-más ellátást igényelnek, alapvetően viszont elmondhatjuk hogy kétféle úton indulhatunk el a probléma megoldásához:


Implantátum beültetése   vagy  hagyományos fogpótlás készítése

Általánosan elmondhatjuk hogy az általunk alkalmazott Straumann és C-tech implantátumok segítségével pácienseink visszakaphatják a "saját fogak élményét" . A mai legmodernebb csontpótlásoknak köszönhetően szinte nincsen olyan eset ahol a sz implantátumhoz szükséges csont ne lenne felépíthető.

Olyan esetekben amikor a fogbeültetést nem alkalmazhatjuk például a páciens egyéb egészségügyi problémái miatt, akkor is nagyon sikeresek tudunk lenni hagyományos fogpótlások segítségével ez alatt érthetünk esztétikus Cirkon-kerámia hidat vagy a legmagasabb esztétikai igényeket is kielégító protézist is.

 

 

Hívja ingyenes konzultációnkért a +36 30 4544540  telefonszámot!

bottom of page