top of page
Mozog a fogsorom, rögzített fogpótlást szeretnék
 

 

Teljes foghiány esetében több lehetőségünk is van arra, hogy milyen módon szeretnénk a fogakat pótolni. Az, hogy mi lesz a végső megoldás, nagyban függ a páciens egyéni ízlésétől, igényétől.A teljes foghiány pótlására régebben kizárólag a rögzítés nélküli, kivehető fogpótlás állt rendelkezésre, ami közel sem biztosította azt a kényelmet és biztonságot (főleg az alsó fogíven), amire viselőjük vágyott.

 

1.  Kivehető fogsor rögzítése fogbeültetés révén 

 

A kivehető fogpótlás stabilitását és teljes rögzítését 2-4 fog tudná biztosítani így ha ezek már nem állnak rendelkezésre implantátum beültetése válik szükségessé. Viselőjét sem rágás- és beszéd szempontjából nem éri hátrány, hiszen a kivehető fogpótlást csak a protézis alatt lévő rész tisztításakor kell eltávolítani. A fogbeültetésnek köszönhetően olyan stabil elhorgonyzást kap a fogpótlás, hogy egyáltalán nem fog elmozdulni vagy lötyögni használat közben, ami jelentős életminőség javulást hoz a pácienseknek. A hagyományos fogsorral ellentétben a felső fogsor esetében a szájpadlást nem kell beborítani így nem változik az ízérzés. Ha például fogágybetegség következtében sok ínyvesztesége van a páciensnek mind esztétikailag mind funkcionálisan ez a legjobb megoldás. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2.  Rögzített körhíd készítése több fogbeültetés révén

 

A legtöbb ember idegenkedik a kivehető fogpótlás lehetőségétől, de mára már az ő számukra is van ideális megoldás a fogbeültetés technológiájának köszönhetően. Ha valaki teljes foghiány esetén nem szeretne kivehető fogpótlást, akkor az ő számára a rögzített körhíd jelentheti a megoldást. Több fog beültetésével (6-8) már a körhíd számára is biztosítható a tökéletes stabilitás.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ma már olyan felépítmények készíthetők, amik lehetővé teszik, hogy teljes foghiány esetén is természetesnek tűnő, gyönyörű fogsort kapjon a páciens. A körhíd funkcionálisan is a valódi fogak értékével bír, hiszen a fogbeültetések miatt teljesen stabil és terhelhető.


Az implantációról és annak menetéről ITT olvashat részletesen

Ingyenes Implantációs konzultációra a 0630 454 4540 telefonszámon tud jelentkezni!

straumann Implantátum körhíd
impaltátum fogsor
straumann overdenture
bottom of page