top of page

Ingyenes Fogászati SzűrésMost teljesen költségmentesen és kötelezettségek nélkül kaphat egy átfogó szakorvosi véleményt fogai állapotáról minden új páciensünk!

 

Hívja a +36 30 454 4540 telefonszámot és foglaljon időpontot !

 

 

 

 

 

Amikor első alkalommal érkezik rendelőnkbe, akkor első lépésként minden esetben a diagnosztika történik, majd a diagnosztika eredményeinek tudatában kerül sor a konzultációra.


A diagnosztika első lépése a szájvizsgálat, mely során a szakorvos ellenőrzi a lágy és kemény szöveteket, különös hangsúlyt fektetve azokra a részekre, ahol a páciensnek panaszai vannak. Akut panasz esetén először a problémás részeket kezeljük, majd a diagnosztika alatt észlelt problémákra térünk rá.


A szájvizsgálat után a diagnosztika következő lépése a fogászati rákszűrés. Nagyon kevesen tudják, hogy a szájüregben pontosan ugyanúgy előfordulhatnak különböző daganatok, elváltozások, ahogy a szervezet többi részében is, ezért is nagyon fontos lépés a diagnosztika során a teljes állapotfelmérés. A daganatos betegségeket akár az elhanyagolt állapot is előidézheti, de a dohányzás és a túlzott alkoholfogyasztás is növeli az esélyeit.


A fogászati rákszűrés révén idejében észlelni lehet a daganatos elváltozásokat, még a kezdeti stádiumban, hiszen ilyenkor még sokkal több kezelési lehetőség áll rendelkezésre, mint a későbbiekben. Ez is erősíti azt, hogy mennyire fontos az évenkénti ellenőrzés és fogászati diagnosztika.

A diagnosztika nagyon fontos lépése a panoráma röntgen elkészítése, ami teljes rálátást enged a szájüreg állapotára, megkönnyíti a diagnosztika folyamatát, valamint az azt követő konzultációt és a megfelelő kelezlési lehetőségek kiválasztását.

 

Amikor a páciens akut problémával, fogfájással érkezik a rendelőbe, akkor a gyors diagnosztika után azonnal a problémára irányuló ellátásban részesül, és a probléma elhárítása után kerül sor a konzultációra, hosszabb távú tervezésre.

 

A diagnosztika során érdemes a fogazatról gipszmintát venni, ami segíti a tervezés fázisát, a fogak eredeti formájának megőrzésében nagy szerepe van. A konzultáció során a fogorvos feltárja a kezelési lehetőségeket, majd javasol egy kezelési tervet.

 

 

 

 

 

 

 

 

A diagnosztika utáni konzultáció akkor válik teljessé, ha költségtervezettel is ki van egészítve, hiszen fontos, hogy a páciens anyagi lehetőségeit a lehető leghatékonyabban össze lehessen egyeztetni a fogorvos javaslataival. A konzultáció során a fogorvos minden lehetőséget részletesen elmagyaráz a páciensnek, hiszen egy problémára akár több jó megoldás is létezhet. A fogorvos részletezve elmondja ezeknek az előnyeit és a hátrányait, hogy a páciens tudja eldönteni, hogy mire van szüksége. A konzultáció elsődleges célja, hogy egy olyan egyéni kezelési terv jöjjön létre, ami kivitelezhető és a lehető legközelebb áll a páciens elképzeléseihez és igényeihez.

 

Hívja a +36 30 542 8371 -es telefonszámot és foglaljon időpontot !

bottom of page