top of page

Filozófiánk

 

A szépség a mindennapi életünkben egyre gyakrabban használt fogalom. Természetesen nem új keletű, hiszen ősidők óta foglalkoztatja az embert saját külseje, megjelenése. Az “ideális szépséget” megcsodálják, hiszen olyan tulajdonságokat hordoz, amelyet egy bizonyos kultúrában a tökéletességgel azonosítanak. A szépség tapasztalása szubjektív élmény, ezért bizonyos fokú eltérések lehetnek abban, hogy ki mit talál szépnek. Platón a szépségre úgy tekintett, mint az idea (forma), amely minden ideák felett áll. 

A mosoly az arc szépségének, esztétikájának meghatározó tényezője, a mimikai izmok játékának összhangja, amely még a szem környékén is észrevehető. Az emberek között általában a kedvesség, a boldogság vagy a vidámság jele, emellett magabiztosságot és megbízhatóságot sugároz.  A fogak a mosoly összképének legfontosabb elemei. Ezen ismeretek tükrében nem nehéz belátni, milyen összefüggés lehet a fogazat esztétikai problémái és a páciens esetleges egyéb problémái között.  A modern felfogású fogorvos feladata a probléma felismerése, a páciens kellő megismerése a kezeléshez, valamint a komplex ellátás, amelynek fontos része a megfelelő kommunikáció.

Dr. Miskolczy Zoltán

 

Gyakran megkérdezik tőlem miért választottam a fogorvosi pályát, erre a legegyszerűbb és lényegretörőbb válasz az, hogy elsősorban azért, mert szeretek emberekkel foglalkozni. 

A fogorvosi szakma fiatal, de annál lelkesebb generációját képviselem. Tanulmányaim során nagy hangsúlyt fektettem arra, hogy minél átfogóbb ismereteket szerezzek az esztétikai fogászat, implantológia és implantátumokra készülő fogpótlások területén. Ezek során ismerkedtem meg a több évtizedes múlttal rendelkező straumann implantátumokkal is.

 

Sokat merítettem édesanyám több évtizedes tapasztalataiból, „praktikáiból” is, emellett a Semmelweis Egyetem Fogpótlástani Klinikájának munkatársaként nagyszerű orvosoktól tanulhattam. Részt vettem a hallgatók oktatásában a Semmelweis Egyetemen, valamint a fogorvos kollégák előadóként is találkozhattak  velem Esztétikai fogászat témakörben továbbképzéseken.

Fontosnak tartom a komplex kezelés szemléletét. Célom hogy a hozzánk forduló páciensek lépésről lépésre teljeskörű felvilágosítást kapjanak az előttünk álló feladatokról, mi mennyi ideig tart , mivel járhat milyen eredményt remélhetünk, ez alapján választjuk ki a megfelelő kezelési módot, Straumann vagy C-tech implantátummal dolgozzunk , cirkónium vagy fémkerámia fogpótlást készítsünk.


 

bottom of page